Semnul fiarei și vaccinul.

„Copilașilor, este ceasul cel de pe urmă. Și, după cum ați auzit că are să vină anticrist, să știți că acum s-au ridicat mulți anticriști: prin aceasta cunoaștem că este ceasul de pe urmă.”  (1 Ioan 2:18).

Există foarte multe temeri legate de modul în care semnul reprezentativ al fiarei, adică cifra 666, va fi aplicat umanității. Interpretările desigur sunt foarte variate și de multe ori sunt duse la extrema conspiraționistă, asociindu-se cu acest însemn orice noutate tehnică, politică, etc.. Este posibil ca tehnica să fie parte din acest proces, însă înainte de a concluziona, trebuie să clarificăm câteva lucruri legate de acest simbol. Doar tehnica în sine nu poate fi considerată satanică. Telefoanele mobile, cardurile bancare, sistemele de protecție de pe autovehicule sau calculatoare, etc, sunt dotate cu microcipuri prin care acestea sunt controlate, și implicit activitățile desfășurate pe ele pot fi controlate. Acceptarea lor a adus deja acceptarea controlului activităților noastre în legătură cu aceste sisteme.

Semnul fiarei corespunde cu intrarea în scena lumii a fiarei a doua. Timpul în care această fiară apare este după o etapă foarte clar consemnată în Scriptură: Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei; şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.” (Apocalipsa 13:12). Este evident că prima fiară, care reprezintă omul păcatului și Antihristul, va avea un moment de declin, simbolizat prin rana de moarte care fusese vindecată. Tot aici punctăm că deja biserica în acest moment este răpită, deci ca și creștini autentici nu avem de ce să ne temem. Desigur absența bisericii, implicit prezența Anticristului, va deschide drumul Prorocului mincinos, care în opinia mea, este reprezentat de fiara a doua. Însă de remarcat, că prima fiară își va face apariția în contextul în care sunt sfinți pe pământ, cu care va face război, îi va biruii și va domina lumea (conf. Apocalipsa 13:6-7). Biblia nu vorbește de modul în care ea va fi rănită de moarte, însă clarifică că va fi agresivă.

Perioada în care va apărea semnul fiarei este una în care vor fi manifestări supranaturale publice. „Săvârșea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în fața oamenilor.” (Apocalipsa 13:13). Este foarte important de remarcat că aici vorbim despre o formă de religie dictatorială, care impune închinare, susținută de fiară prin semnele specifice cât și de icoana creată de oameni și adusă la viață de fiară. Cine nu acceptă supremația va fi omorât. (conf. Apocalipsa 13: 14-15). De remarcat că înainte de apariția semnului fiarei va fi o prigoană a creștinilor, în timpul căreia biserica va fi răpită, iar imediat după răpire, Prorocul mincinos va intra în scenă dezvelindu-și capacitatea supranaturală într-o formă dictatorială, mai exact într-o religie unică mondială.

Alt element de remarcat este afectarea integrității oamenilor. Pârghia prin care o va face va fi comerțul, astfel încât nimeni să nu mai poată face tranzacții financiare, fără ca să poată fi controlat. Aici nu ne referim doar la tranzacții care privesc uzul personal ci la toate tipurile de vânzări-cumpărări. Pentru ca un astfel de control să aibă loc, desigur trebuie aplicat ceva omului, prin care să se poată avea acces la fiecare persoană. Fiara a doua, nu va cere permisiunea de a marca. Ea va marca sau va ucide. Integritatea omului va fi distrusă prin dominare absolută, omul nemaifiind singurul factor decidend asupra propriul lui corp. Aplicarea la, sau corectarea corpului uman este o ofensă adusă Creatorului, prin care Diavolul subliniază că principiile așezate de Dumnezeu în om, trebuie reordonate.

Intimitatea este un alt aspect. Ea va fi distrusă de semnul fiarei din două aspecte: unul deja menționat, prin care integritatea corporală va fi afectată și impunerea apartenenței. Cu alte cuvinte liberul arbitru trebuie abolit, evidențierea activității omului trebuie extinsă de la divinitate și la alte entități, organele corpului uman trebuie completate cu elemente care să poată recepționa și emite semnale din alte surse, diferite de cea divină (aici putem vorbi de cibernetică), prin care controlul asupra fiecărui individ va fi nelimitat. Semnul fiarei reprezintă numele fiarei sau numărul numelui ei (conf. Apocalipsa 13:17), care de fapt este un marcaj al apartenenței: ești al meu, poți să faci doar ce îți permit! Aici vorbim inclusiv de libertatea și nevoile uzuale al omului, care vor fi date la o parte, în scopul susținerii fiarei.

Un vaccin, chiar dacă afectează anumite grupe de celule din corp, nu poate avea capacitatea ca să emită sau să recepționeze semnale. Deci din această perspectivă vaccinul nu este semnul al fiarei. Ca să fie un semn al fiarei, biserica trebuia deja să fi fost redusă la tăcere, trebuia deja să fi fost răpită, și, trebuia deja să fi experimentat multe din evenimentele descrise de Ioan în Apocalipsa. Vaccinul pentru moment trebuie analizat. Privit din perspectiva profețiilor biblice nu este în segmentul de timp unde se poate asocia cu semnul fiarei. Însă privit prin prisma utilității și efectelor, putem trage câteva concluzii.  Pentru moment, datorită timpului scurt de testare, nu se poate spune care ar putea fi efectele injectării vaccinului în corp pe termen lung. Se pare că nici pe termen scurt, rezultatul nu pare a fi unul bun, din moment ce în rândul celor vaccinați anti-covit 19 au apărut pacienți infectați tocmai cu această boală. Trebuie înțeleasă presiunea politicienilor din perspectiva responsabilităților lor: ei doresc relansarea economiei și a societății cu orice preț. Însă nu trebuie ca umanitatea să plătească nota de plată îndoit: odată simțind efectul dezastruos al pandemiei și al doilea aspect să se pricopsească cu efecte nedorite în urma vaccinării făcute în pripă.

Cred că înainte de a se pune presiune pe populație pentru a se vaccina trebuie să se dea explicații oamenilor, dar NU din cele conspiraționiste sau de extremă, ci de către specialiștii care au lucrat la crearea vaccinului, pe înțelesul tuturor. Ce înseamnă acest vaccin de la forma de creare până la efecte? Apoi lăsată populația să decidă forma în care hotărăște implementarea unui astfel de tratament. Așa cum ONG-urile au luptat și au fost luate în considerare când au reprezentat anumite categorii sociale, tot așa cred că trebuie acordat credit unor astfel de organizații pro-populație, cară să medieze pentru oamenii care deja sunt speriați și panicați, pentru a fi informați și ajutați să înțeleagă și să decidă.

„Prea iubiților, să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sânt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși. […] și orice duh, care nu mărturisește pe Isus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire ați auzit. El chiar este în lume acum.” (1 Ioan 4:1,3).

„Totuși temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui”; și: „Oricine rostește Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!” (2 Timotei 2:19).  

«
»