Școala Duminicală Dublin

„Scoală-te şi gemi noaptea când încep străjile! Varsă-ţi inima ca nişte apă, înaintea Domnului! Ridică-ţi mâinile spre El pentru viaţa copiilor tăi,…” (Plângerile lui Ieremia 2:19)

Suntem în fața unei provocări diabolice când religia este considerată o formă veche de manifestare, divinitatea este negată iar acolo unde încă mai pâlpâie crezul în supranatural păgânismul capătă valențe de neconceput. Oameni care nu cunosc pe Dumnezeu își permit remodelarea conceptului despre Dumnezeu și practica creștină.

        Privind cu responsabilitate munca echipei de profesori ai Școlii Duminicale Betel Dublin, vrem să vă îndemnăm pe dumneavoastră părinți, slujitori și toți cei care avem această chemare de a lucra în scopul extinderii Împărăției lui Dumnezeu, să ne unim în slujirea noastră să dăm direcție generației de copii și adolescenți care este încredințată nouă pentru educare! De ce să lăsăm viața copiilor noștri la voia întâmplării, când putem să o încredințăm în mâna Domnului? De ce mințile doritoare de plăcere, bolnave sau afectate de păgânism să dea direcției copiilor cărora le-am dat viață? De ce să nu cunoască valorile adevărate ale  Dumnezeului creator și înțelept? De ce copii noștri să nu fie conduși spre o credință reală în Dumnezeul care mântuiește!

        Nu este important să fi un părinte perfect, important este să fi un părinte care știe să stea pe genunchi pentru copilul său. Îmi doresc ca toți părinții să poată să stea pe genunchi pentru copiii lor!

 Noi învățătorii de la Școala Duminicală vrem să fim alături de copiii dumneavoastră urmărind să trăim cu toții o viață pentru Dumnezeu dar în același timp împreună cu EL.

      Ne dorim ca dumneavoastră să fiți alături de noi, fiind primi care pun bazele unei creșteri sănătoase, astfel făcând echipă împreună vom crește COPII PENTRU CER.

       Dumnezeu să ne ajute!

Dragi parinti,

        Aşa cum spunea Mathew Henry: “Este o mare fericire să cunoşti Scripturile din copilarie. Vârsta copilariei este vârsta învăţării şi acei care doresc să o dea trebuie să o dea din Scripturi.” Pentru a realiza ceva trebuie să ai un scop şi o ţintă bine definita! SCOPUL pentru care noi, învaţătorii de Şcoală Duminicală, am primit slujba aceasta, este mântuirea sufletelor, scop pentru care încă traim si lucrăm.

        Calea spre acest scop este o viaţă sfântă si îndeplinirea cu credincioşie a slujbei noastre. Numarul copiilor Bisericii Betel trece de 300, fapt pentru care noi, am luat aceasta hotarare în suflet şi în inima noastra. Ei sunt viitorul Bisericii de mâine. Noi, ca şi Şcoală Duminicală, încercăm să “găsim oameni potriviţi [cu care] Dumnezeu poate face minuni. Oamenii pot face minuni, daca reusesc să puna la cârmă pe Dumnezeu care sa-i conduca.” Scoala Duminicală este împarţită în 7 grupe. Lucrăm împreună cu o echipă de oameni minunaţi şi aşteptăm şi dorim implicarea cât mai multor membrii din biserică.

        Cu ajutorul Domnului, din (septembrie 2010), am început programa scolară pe 10 ani. Impreună cu colegii din cadrul Scolii Duminicale am hotărât ca fiecare primă joi din lună sa venim cu o zi de jertfa înaintea Domnului pentru această lucrare. Am hotarat aceasta data dorind a fi în acelaşi asentiment cu toţi învăţătorii de Scoala Duminicală din România urmand ca în prima sâmbătă din lună să ne întalnim în cadrul Bisericii pentru a avea partăşie prin rugaciune împreună. În parcursul anilor, Scoala Duminicală a mai ridicat si alte proiecte prin care sperăm să invăţăm pe copii importanta darniciei şi a slujirii. Proiectele Scolii Duminicale sunt afişate mai jos. 1. Talantul in negot (concurs biblic) 2. Shoe box (cadouri pentru Romania) 3. Conferinta cu invatatrii Scolii Duminicale 4. Organizarea unei excursii pentru fiecare grupa de copii 5. Organizarea unui concurs de aptitudini 6. Proiecte de ajutorare 7. Implicarea copiilor in fiecare program de binecuvantare 8. Sarbatoarea “COPII PENTRU CER”. Mesajul nostru către parinţi este unul simplu:Învăţaţi copiii,cum să stea pe genunchi când întunericul noptii se strânge.

        Se vor ridica de acolo ca o pădure tânără pe care nimic nu o va frânge. Învatati copiii,semnele cerului şi ale timpului, frumuseţea Cuvântului. Atunci nu se vor mai teme de puterea adancului. Nu-i duceti la marginea prapastiei, sa le aratati cat de adanca e ura. Asezati-i la marginea cerului, sa vada cat de necuprinsa-i IUBIREA. Daca cerul li se pare prea sus, povestiti-le mereu despre ISUS. Daca sunt tristi ca se vestejesc florile, desenatile curcubeul cu toate culorile. Aratati-le cuvintele de iubire catre oameni cum curg, invaţăţi-i cântecul care se cântă pe rug. Săditi în ei tăria Cuvântului, Îvaţăti-i semnele cerului si ale pământului.

        Colectivul Scolii Duminicale Betel In cadrul Scolii Duminicale dorim sa semanam in inima copiilor iubire pentru Dumnezeul nostru si sa-i invatam sa-L cinsteasca prin trairea lor. Va rugam fiti parte cu noi la acesta lucrare,aratandu-le in cursul saptamanii cat de mare si bun este Domnul, pentu ca rezultatul muncii noastre sa fie unul “excelent”. Haideti sa ne rugam impreuna, zi de zi ,pentru copiii nostri.

       Fiţi binecuvântaţi de Domnul! Cu consideraţie, Danut Ros, Lider Departamentul Şcolii Duminicale