Un gând de Paște

Sărbătoarea Învierii lui Isus marchează din nou în partea vestică a lumii clipe de emoție și evenimente speciale ale creștinilor. Sunt timpurile cele mai prielnice de posibile afirmări comerciale pe toate nivelele existenței. Vă îndemn să reflectăm în contrast cu ofertele la esența sărbătorii, la Persoana care își merită locul principal într-un astfel de cadru: Isus Hristos. Cel Înviat înainte de a birui moartea a trecut prin cele mai grele momente agonizând începând din Grădina Ghetsimani și culminând cu crucea, acceptând umilința și suferința cu demnitate și responsabilitate, provocându-și urmașii la reîmprospătarea acestei jertfe plină de har.

În acest context Domnul Isus a instituit două mărețe acte de cult: Cina Domnului sau Împărtășirea cu Trupul și Sângele Său (Luca 22:14-20) și Spălarea picioarelor (Ioan 13:1-17). După cum subliniază evangheliștii aceste momente au fost cadrul unei adânci cercetări de sine, reverență față de Mântuitorul și adevărate acte de credință.

Vă provoc să trăiți emoțiile sărbătorii! Nu treceți ușor prin sărbătorile Domnului Isus! Reîmprospătați momentul Crucificării și Morții Domnului Isus iar mai apoi mărețul act al Învierii Domnului! Căutați o relație reală cu Dumnezeu, fiți împreună cu bisericile unde sunteți membrii în aceste perioade părtași la sărbători, deschideți-vă sufletul și lăsați pe Dumnezeu să vă umple! Lăsați pe Hristosul Cel Înviat să vă lumineze viața!

Sărbători pline de lumină tuturor și un Hristos întotdeauna viu să vă fie în suflete! Și dacă încă mai avem puțină sănătate, ceva putere și crez în cel ce conduce și susține toate lucrurile, să spunem din inimă: HRISTOS A ÎNVIAT!

«
»