Nu avortului! Respectă sanctitatea vieții!

„Să nu ucizi.” (Exodul 20:13)

„Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că Sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, țesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, și cât de mare este numărul lor!” (Psalmi 139:13).  

După o istorie în care avortul era considerat greșit de către multe societăți și moraliști, chiar și păgâni, avortul a devenit un subiect promovat în societatea modernă. Medicul grec Hippocrates, părintele medicinei, s-a opus avortului prin jurământ, spunând: „nici nu voi da vreun medicament mortal cuiva dacă mi se va cere, nici nu voi pomeni efectul lui. Tot așa, nu voi da unei femei vreun remediu care s-o determine să avorteze”. În 1964, prima țară care legiferează avortul este Marea Britanie. În 1973 Statele Unite ale Americii proclamă libertatea avortării sarcinii. Una după alta, numeroase țări ale lumii au dat libertate avortului. În 1991 România decretă libertatea de a avorta. Degradarea progresivă a moralității, materializat printr-un umanism excentric, explicat de Erasmus de Rotterdam: în centrul atenției trebuie să fie omul, promovarea filozofiei individualiste cu conceptul: ai o datorie față de tine însuți, și evoluția în extrem a mișcării feministe cu un concept ca: femeia este liberă să decidă ce face cu trupul ei, conduce la ideea (încă din anii 1960) că sarcina este o violență împotriva spațiului intim al femeii, o invadare a corpului ei, sau, o siluire în asumarea unei sarcini nedorite. În România, în perioada anilor 1958-2018, au fost înregistrate peste 22 de milioane de avorturi. Numai în anul 2020 până azi, în lume, peste 27,5 milioane de copii au fost avortați!

Scriptura condamnă avortul explicit prin faptul că viața celui nenăscut este protejată prin Lege de către Dumnezeu: „Dacă se ceartă doi oameni și lovesc pe o femeie însărcinată și o fac doar să nască înainte de vreme, fără altă nenorocire, să fie pedepsiți cu o gloabă, pusă de bărbatul femeii și pe care o vor plăti după hotărârea judecătorilor. Dar dacă se întâmplă o nenorocire, vei da viață pentru viață.” (Exodul 21:22). Dumnezeu întocmește planuri cu copiii încă din faza concepției: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, și te făcusem proroc al neamurilor.” (Ieremia 1:5). „Tu vei rămânea însărcinată, şi vei naște un fiu; şi acum să nu bei nici vin nici băutură tare, şi să nu mănânci nimic necurat, pentru că acest copil va fi închinat lui Dumnezeu din pântecele maicii lui, până în ziua morții lui”. (Judecători 13:7). Hristos însuși a trecut printr-o asemenea etapă, iar Maria și-a asumat responsabilitatea aceasta cu riscul vieții, susținând ideea că sarcina chiar dacă pune în pericol mama, trebuie acceptată și dusă la bun sfârșit (conf. Deuteronom 20:20-22).

Știința modernă a făcut dovada că viața umană începe în momentul concepției. Chiar din momentul fertilizării, toată informația genetică este prezentă. Toate caracteristicile fizice ale individului sunt conținute în codul genetic, chiar și sexul copilului este determinat în momentul concepției. Un ovul femeiesc are doar 23 de cromozomi, pe când o ființă adultă normală are 46 de cromozomi. În momentul concepției, noua și firava ființă umană are 46 de cromozomi! Din momentul concepției până la moarte nu se mai adaugă nici o informație genetică nouă. Tot ceea ce se adaugă în perioada dintre concepție și moarte este hrana, apa și oxigenul.

Este greșit să omori o viață umană nevinovată prin avort! Orice justificare pentru o astfel de decizie este incompletă! Este nedrept ca unei ființe lipsite de apărare să-i provocăm moartea fără a-i oferii dreptul să se apere. Opriți milioanele de avorturi! Dumnezeu are resurse pentru a da bucățica de pâine necesară pentru fiecare! Nu categoric avortului!

„Silnicia celor răi îi mătură, pentru că nu vor să facă ce este drept. Cel vinovat merge pe căi sucite, dar cel nevinovat face ce este bine.” (Proverbe 21:7-8). 

«
»