Ferice de cei cu inima curată
“Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu.” Matei 5:8

Stiai ca omul cu inima curata este o lumina vie a zilelor noastre? De cate ori poate nu auzim marturi de la diversi oameni care sa zica despre cineva ca are un caracter deosebit, o inima deosebita, o inima curata. O inima curata presupune o inima fara prefacatorie, fara viclesug, fara rautate, fara pacat, fara nimic care sa o murdareasca. O inima curata este gasita in acel om care are dragoste, acea dragoste din 1 Corinteni 13. O inima curata nu are ascunzisuri, este foarte transparenta, nu are nimic de ascuns, nu da vreodata vreo ocazie cuiva de poticnire, de ispitire. Iar daca vrem sa vedem omul care poate fi un exemplu in ce inseamna o inima curata, uitati-va la Isus, uitati-va la un David, uitati-va la un Pavel, uitati-va la cei dintai crestini, ei au fost cu inima curata. A fi un om cu inima curata in zilele noastre  presupune o mare zdrobire la tot ce inseamna eul, firea pamanteasca, o lupta de zi cu zi impotriva oricarui pacat si a oricarei ispite.

Lucrul cel mai vizibil in om, este inima. Dumnezeu nu se uita la cat de curate iti sunt hainele sau pantofi, dar se uita la cat de curata iti este inima. O inima curata nu va putea niciodata sa faca rau aproapelui sau, o inima curata va iubi pe aproapele sau ca pe sine insusi, o inima curata va sta departe de pacat. O inima curata nu se va lasa sa fie intinata de nimeni si de nimic. Un om cu inima curata va lucra cu curatie de inima, nu va fi partinitor, nu se va vinde pentru o bucata de paine, nu se va deda la mandrie, nu se va deda la inselatorie.

Sa ai o inima curata inseamna sa luminezi, faptele tale facute dintr-o inima curata vor lumina intotdeauna, umblarea ta dintr-o inima curata va lumina in jur.

Dar a fi un om cu inima curata inseamna a fi sare. Vorbele tale o sa aibe mare valoare in fata celor care te asculta din pricina  ca esti sare, din pricina ca le presari cu sarea care esti tu insuti. Oricine te va asculta, cu oricine vei vorbi, mai atent o sa fie la viata ta decat la vorbele tale. Iar si daca vorbirea ta nu este ca a unuia ca Pavel, pentru ca viata ta este lumina, pentru ca viata ta este traita dintr-o inima curata, asta va da gust vorbelor tale, va da  un gust bun propovaduiri tale.

Sarea ajuta mult la orice mancare, si  chiar daca mancarea nu are atatea condimente, daca are un pic de sare in ea are gust bun de mancat.

Oameni credintei din Biblie care au avut o inima curata , au ramas niste luminii aprinse chiar si peste veacuri, si chiar daca trupurile lor  au plecat de pe acest pamant, lumina lor a ramas, chiar si in zilele noastre se vorbeste despre umblarea cu inima curata a lui David, chiar si in zilele noastre sunt amintite faptele bune ale celor dintai. Stiti de ce? Pentru ca chiar daca ei au plecat din lumea noastra, lumina lor a ramas nu s-a stins deloc..

Vorbele spuse de ei au fost presarate cu insasi trairea lor dinainte de a incepe a vorbi,  cu toate ca au fost ascultati de unii si ignorati de alti, dar  finalul lor a fost ceea ce a contat si conteaza, ei vor vedea  pe Dumnezeu.

Si tu vei vedea pe Dumnezeu, daca vei continua sa ai o inima curata. Si Dumnezeu te vede pe tine, pentru ca lumina ta se vede pana in ceruri. Si oriunde iti vei deschide gura, vorbele tale vor avea un gust bun, sarea le va ancora in inimile celor care le asculta.

Vrei sa il vezi si tu pe Dumnezeu? Mai vrea cineva sa vada pe Dumnezeu? Dece inima curata? Cu inima oare il vei vedea sau cu ochii? Inima este cea care va ramane ca o marturie a umblari tale, inima iti va bucura ochii, inima iti va tine intregul trup in prezenta vesnica a lui Dumnezeu.

Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu.

 

Amin.

 

Ciprian Muresan

Ireland.


»